ВИВЧЕННЯ АНГЛІЦИЗМІВ У ПРОЦЕСІ ВИКЛАДАННЯ ТУРИСТИЧНИХ ДИСЦИПЛІН У НАВЧАЛЬНИХ ЗАКЛАДАХ НЕФІЛОЛОГІЧНОГО ПРОФІЛЮ - Весельська, Галина (Філологічний часопис, 2017)
У пропонованій науковій статті здійснено спробу класифікувати англійськомовну туристичну лексику на 4 підгрупи; схарактеризовано особливості використання її в туристичній діяльності; простежено, як часто залучають англіцизми в процесі викладання та вивчення туристичних дисциплін у вищих навчальних закладах нефілологічного профілю; узагальнено причини розширення кількісного складу англійськомовних запозичень у сфері туризму; окреслено перспективу подальших наукових досліджень, пов’язаних із питаннями використання англійських лексем у туристичній індустрії. Ключові слова: англіцизм; англійська лексема; запозичення; іншомовне слово; туристична сфера; туристична індустрія; функціювання англіцизмів; навчальний заклад нефілологічного профілю.