ПРЕДСТАВЛЕННЯ ЗАПОЗИЧЕНЬ У СЛОВНИКУ ІНШОМОВНИХ СЛІВ СТАРОУКРАЇНСЬКОЇ МОВИ (на матеріалі північноукраїнських пам’яток XVI–XVII ст.) - Титаренко, Валентина (Філологічний часопис, 2018)
Реєстр словника становитиме іншомовна апелятивна лексика, яка наявна в північноукраїнських пам’ятках XVІ–XVII ст., успадкована й неуспадкована в подальшому українською мовою. Іншомовні слова класифікуються за етимологічним джерелом, також подаються етимони з можливих мов-посередниць. До всіх виокремлених лексичних значень наводиться ілюстративний матеріал. За потреби до окремих слів подаються ширші коментарі.