Англійські запозичення в спортивній термінології російської мови - Глуханько, Людмила (Філологічний часопис, 2019)
У статті йдеться про запозичення, зокрема, автор зупиняється на англійських запозиченнях у спортивній термінології сучасної російської мови. Сфера спорту, як жодна інша, вважається справді міжнародною. Тому проникнення англійських мовних одиниць до інших мов, зокрема й до російської, неминуче. Багато ігор та видів спорту виникли в англомовних країнах, де розробили відповідну термінологію та правила проведення ігор. Автор зауважує, що іноді неможливо замінити необхідний термін, використовуючи лексичні одиниці російської мови через відсутність повноцінних еквівалентів. В інших випадках терміни можна замінити необхідними термінами з російської, але вони повністю не передають семантики терміна. Багато запозичень у спортивній термінології, засвоєних російською мовою, є багатозначними. Такі слова та словосполучення використовуються не лише у спортивній термінології, а й у інших сферах діяльності людини. Англійські запозичення у спортивній термінології мають різну морфемну структуру. Одні з них є сполученнями, інші утворюються за допомогою афіксів.