Східноподільські назви традиційного будівництва в загальноукраїнській проєкції - Поліщук, Леся (Філологічний часопис, 2019)
У статті визначено ізоглоси, що охоплюють східноподільські говірки і продовжуються в усіх трьох наріччях української мови; ізоглоси, що охоплюють східноподільські говірки і продовжуються в інших говірках південно-західного наріччя; ізоглоси, що охоплюють східноподільські говірки і продовжуються в говірках поліського наріччя; ізоглоси, що охоплюють східнополіські говірки і продовжуються в говірках південно-східного наріччя; ізоглоси, що охоплюють східноподільські говірки і продовжуються в говірках південно-західного і поліського наріч.