Порівняльний аналіз запозичень у російській та англійській мовах - Голякевич, Наталія (Філологічний часопис, 2020)
Статтю присвячено порівняльному аналізу запозичень у російській і англійській мовах. Задекларована проблема є актуальною, оскільки мовні запозичення поширюють свій вплив на різні сфери діяльності. Жодна мова не є «чистою», у кожній мові є значна частка запозичень. Російська та англійська мови не є винятком. Крім того, запозичення слів з інших мов – один зі способів розвитку мови. Мова завжди гнучко і швидко реагує на потреби громадськості. Запозичення є результатом контактів і відносин між народами, державами. У статті ми спробували з’ясувати причини запозичення російських слів в англійську мову і англійських слів у російську мову, умови їх функціювання, проаналізували поняття «мовна запозичення», з’ясували джерела запозичення слів, класифікували часто вживані запозичення за сферами комунікації.