ПОВІСТЬ МИХАЙЛА СТЕЛЬМАХА «ГУСИ-ЛЕБЕДІ ЛЕТЯТЬ» У КОНТЕКСТІ НАРОДНОЇ ПЕДАГОГІКИ - Павленко, Марина (Філологічний часопис, 2016)
У статті обґрунтовується твердження про те, що Михайло Стельмах – насамперед глибоко народний, а не радянський письменник. Також розглянуто його повість «Гуси-лебеді летять» з точки зору народної творчості й педагогіки, зокрема значення родинних цінностей, зв’язку поколінь, філософського ставлення до життя, духовного розвитку, трудового та розумового виховання тощо. Ключові слова: Михайло Стельмах; повість «Гуси-лебеді летять»; народна педагогіка.