РОЛЬ МОВИ У ВИНИКНЕННІ ЕТНІЧНИХ КОРДОНІВ У МІСТІ БЕРЕГОВО - Гіреш-Ласлов, Корнелія (Філологічний часопис, 2018)
У наукових дослідженнях дедалі частіше використовують конструктивний підхід. Головними ознаками цього підходу є плинність та зміна. Для висвітлення цих ознак було створено аналіз етніцизму, співіснування різних етнічних груп. У статті висвітлено основний фактор співіснування різних етнічних груп на прикладі одного з населених пунктів Закарпаття та доведено, що серед пластичних елементів, які створюють етнічні кордони, використання мов є ключовим фактором. Усі інші етнічні характеристики змінюються залежно від людини, проте використання мов є домінантним елементом у виникненні кордонів між етнічними групами.