ОСОБЛИВОСТІ ВИЯВУ СКЛАДНОГО СИНТАКСИЧНОГО ЦІЛОГО В УКРАЇНСЬКИХ РЕКЛАМНИХ ТЕКСТАХ - Тюфкій, Євгенія (Філологічний часопис, 2017)
Стаття продовжує серію публікацій автора з дослідження синтаксису української реклами на структурному та семантичному рівнях. На матеріалі українських рекламних текстів з’ясовано особливості вияву такої синтаксичної структури, як складне синтаксичне ціле, що характерне переважно для друкованої реклами зі значним обсягом інформації. Подані моделі рекламних текстів, у яких основний рекламний текст оформлений як складне синтаксичне ціле різної структури. У кожній моделі описана структура складного синтаксичного цілого, проаналізовані типи та засоби зв’язку між реченнями. Окрему увагу приділено явищу рубрикації на рівні рекламного тексту, розтлумачується поняття координатного зв’язку в текстах такої структури. Ключові слова: рекламний текст; складне синтаксичне ціле; основний рекламний текст; модель; рубрикація; координатний зв’язок.