ВЕРБАЛІЗАЦІЯ КОНЦЕПТУ ‘ЖІНКА’ В ПОВІСТІ «ДІВЧАТКА» О. ЗАБУЖКО - Дуденко, Олена; Жирохова, Юлія (Філологічний часопис, 2018)
У статті проаналізовано вербальні засоби вираження концепту ‘жінка’ в повісті «Дівчатка» О. Забужко: ад’єктивні епітети, порівняння, метафори та оцінні субстантиви. У структурі концепту охарактеризовано три мікроконцепти: ‘зовнішні’, ‘внутрішні’ та ‘соціальні характеристики’.