МАНІФЕСТАЦІЯ КОНЦЕПТУ ПРАЦЯ В УКРАЇНСЬКИХ НАРОДНИХ ПІСНЯХ - Молодичук, Ольга (Філологічний часопис, 2018)
Статтю присвячено вивченню мовних засобів репрезентації концепту «праця» в українських народних жниварських піснях. Зроблено висновок про те, що специфіка мовного оформлення жниварських пісень продиктована світоглядом українців, які послуговуються різними лексичними засобами для номінації дій, осіб, знарядь праці та ін. Багато із зафіксованих лексем ужито в різних словотвірних варіантах, які засвідчують ставлення українців до праці.