ДО ПРОБЛЕМИ ВИЗНАЧЕННЯ НАЦІОНАЛЬНОЇ СВОЄРІДНОСТІ ПАРЕМІЙНОГО ФОНДУ БІЛОРУСЬКОЇ МОВИ - Петрушевська, Юлія (Філологічний часопис, 2018)
У статті визначено та обґрунтовано актуальність, основні завдання, принципи і методи визначення національного компонента в паремійному фонді білоруської мови на підставі опозиції специфічне (національне) : запозичене або спільне з іншими мовами (інонаціональним) на матеріалі об’єктивних множин прислів’їв (паремійного мінімуму, основного паремійного фонду і паремійного ресурсу літературної мови).