СУЧАСНІ ПОЛЬСЬКІ ЛІТЕРАТУРНІ РЕПОРТАЖІ ПРО УКРАЇНУ. Вступний огляд - Ротт, Даріуш (Філологічний часопис, 2018)
На межі ХХ і ХХІ століть у Польщі з’явилося (і з’являється) чимало різних текстів про Україну. У своїй статті автор зробив короткий огляд окремих літературних репортажів та інших  сучасних польських текстів про Україну, з-поміж яких книги Ігоря Т. Меціка, Павла Смоленського та Зімовита Щеркека.