Дискусійні моменти теорії вставлень - Колоїз, Жанна (Філологічний часопис, 2019)
У статті розглянуто проблемні питання, наявні в сучасній теорії вставлених компонентів, активно використовуваних задля реалізації суб’єктивно-авторської моделі розповіді. Акцентовано передовсім на недоречності використання усталеного термінологічного словосполучення «вставлена конструкція». Репрезентовано різнобій у підходах до визнання / невизнання граматичного зв’язку різних зразків вставлень із основним реченням. Наголошено на необхідності студіювання функціонального розмаїття вставлених елементів.