ВИКОРИСТАННЯ ДОСЛІДЖЕНЬ ЗИМОВОЇ ОБРЯДОВОСТІ ХР. ЯЩУРЖИНСЬКОГО ПІД ЧАС УРОКІВ І ПОЗАКЛАСНИХ ЗАХОДІВ З УКРАЇНСЬКОГО НАРОДОЗНАВСТВА - Гончарук, Валентина (Філологічний часопис, 2018)
У статті проаналізовано дослідження зимової обрядовості та відповідних жанрів календарно-обрядової творчості Хрисанфа Ящуржинського. Розкрито можливості вивчення доробку вченого із задекларованої проблеми під час уроків українського народознавства в загальноосвітніх навчальних закладах. Розроблено методичні рекомендації для використання записаної дослідником народної драми «Коза» в позакласній роботі з учнями, у процесі якої вони мають змогу її відтворювати. Підсумовано, що організоване таким чином вивчення фольклорних текстів і обрядів зимового циклу сприятиме формуванню в учнів прагнення відроджувати культурну спадщину рідного краю.