ЩО КУПУВАЛИ УКРАЇНЦІ В ХVІІ СТ.? (на матеріалі актів купівлі-продажу Бориспільського міського уряду) - Денисюк, Василь (Філологічний часопис, 2018)
У статті на матеріалі ділових документів ХVІІ ст. проаналізовано назви об’єктів купівлі-продажу. Мета статті полягала у з’ясуванні змін у семантичній структурі цих лексем. Зроблено висновок, що досліджуваний сегмент лексики входить і до ядра, і до периферії тематичної групи торговельної лексики. Майже всі з аналізованих номенів успадкувала нова українська мова, продовжують вони функціювати й нині з відповідними фонетичними змінами. Структурною ознакою досліджуваних назв є те, що всі вони – однослівні номінації.