ЛЕКСИЧНІ ОСОБЛИВОСТІ ТЕКСТІВ РЕЛІГІЙНОЇ ПЕРІОДИКИ - Жила, Тетяна (Філологічний часопис, 2018)
Своєрідним явищем на терені засобів масової комунікації є релігійна періодика. З одного боку, їй властиві загальні особливості, якими характеризуються періодичні видання, з іншого – вона має особливе комунікативне призначення і коло висвітлюваних питань. Мета статті – здійснити загальний аналіз лексичного складу текстів релігійної християнської періодики. У статті на матеріалі публікацій газети «Волинські єпархіальні відомості» (2004–2018 рр.) здійснено класифікацію лексичного складу періодичного релігійного видання. Специфіку лексичного складу обумовлює тематика публікацій. Релігійна періодика, як і світські медійні видання, демонструє процеси активного використання розмовної лексики.